Kako in zakaj delati tibetanske vaje?

Tibetanske vaje pomlajevanja ali Tibetanski obredi so vaje uravnavanja neskladja in pomagajo telesu vzpostaviti energijsko in hormonsko ravnovesje.

Kdaj?

Izvajajte zjutraj na tešče. Pred tem lahko popijete kozarec mlačne vode.

Kaj potrebujete?

Miren prostor in podlago, npr. armaflex, tepih.

Kako?

Sproščeno, ritmično in brez naprezanja. Dihate v enakomernem ritmu, mirno skozi nos s celim prsnim košem in trebuhom, medtem ko jezik prislonite na nebo za zgornje zobe.

Predstavljajte si, da pri vdihu črpate dobro energijo, srečo, mir in radost, pri izdihu iz sebe dajete vso slabo voljo, napetost, živčnost, nervozo.

Začnite počasi in stopnjujete število ponovitev. Prvič izvajajte vsako vajo ponovite 3 krat, po nekaj dneh 5 krat in tako naprej stopnjujte do 21 ponovitev, kar šteje za popolno izvedeno vajo. V mesecu in pol večina ljudi že lahko dela vseh 21 ponovitev.

Zakaj?

Le 15 minut na dan, vsak dan, do konca življenja si vzemite časa za vaje, ki vračajo vitalnost in življenjsko energijo. Telo postaja bolj zdravo ter gibljivo. Ob redni vadbi boste opazili spremembe na telesu; npr. izguba odvečne teže, skladnejša oblika, dobro počutje, okrepitev imunskega sistema…

! Bodite pozorni na morebitno bolečino in prisluhnite svojemu telesu.

Vsak si lahko vzame nekaj minut dnevno, da poskrbi za svoje zdravje. Če ne počnete nič drugega, naredite zjutraj vsaj te vaje. Naredite to preden pade v vsakodnevno rutino, kajti vse to se pozna tudi na boljšem počutju.

Z jutranjo vadbo telo predihate, uravnovesite in pripravite na vsakodnevni boj z obveznostmi, stresom in vsem, kar ga čaka.

natisni